Sacul de dormit swaddle First Sleep pentru nou-născuți. Când, cum și de ce îl folosim imediat după naștere?

Auzi tot mai des despre beneficiile infasatului sau de a folosi săculețul de dormit pentru nou-născuți, însă, de cele mai multe ori, primul gând este că infasatul ar fi o metodă veche și nu consideri că ar fi neapărat de ajutor. Ba mai mult, frică multor mămici este că nu știu să infese corect și riscă să îl strângă foarte tare pe bebeluș, nestapanind prea bine tehnică de a face asta. 

Un lucru este sigur, infasatul ( corect ) sau sacul de dormit swaddle au nenumărate beneficii și recomand că proaspetele mămici să recurgă la asta din ziua 1, când ajung acasă cu bebelușul. Cu cât îl obișnuim mai repede, cu atât ne asigurăm că acceptă mai ușor și stă liniștit.

Bun..și totuși, dacă am avea de ales, ce facem? Înfășăm sau punem bebelușul în săculeț? 

Aș alege a două varianta și voi explică și de ce.

Infasatul tradițional, dacă nu se face corespunzător, are mari riscuri asupra soldului bebelușilor. Articulația soldurilor bebelușului nu este dezvoltată la naștere, astfel, este foarte important cum ținem bebelușul și cât de tare îl strângem în sistemul de înfășat. Riscul luxațiilor de sold este foarte mare, dar și riscul sufocarii, dacă bebelușul nu este înfășat suficient de strâns, atunci își poate duce pe față bucățică de material care rămâne desfăcută. Dacă nu ești sigură pe ține, ba mai mult, procesul infasatului mai mult te stresează, decât să te ajute, atunci poți recurge cu încredere la sacul de dormit swaddle. 

Te pot ajută și cu un model anume, este vorba despre sacul de dormit swaddle “First Sleep” pentru nou-născuți. Acesta este un produs ZenBabySleep, creat cu multă dragoste și inspirație împreună cu Kids Décor. Este un produs mult dorit de către mamele  din întreagă lume, întrucât, istoria lui a început în Australia în 2008. Dar cum ne dorim produse românești și încurajăm afacerile locale, sunt bucuroara să avem un astfel de produs 100% românesc, produs chiar la o fabrică din Cluj.

Acest sac de dormit te ajută să rezolvi o serie de provocări ale somnului bebelușului tău, este o varianta minunată, care oferă confort fizic mai ales prin prisma formei pe care o are: mânuțele pe lateral, iar picioarele desfăcute, realizând formă literei “M”,  esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor soldului, conform recomandărilor Institutul Internațional de Displazie de Sold (IHDI).

Dincolo de acest aspect, sacul de dormit diminuează foarte mult reflexul de tresărire pe care bebelușii îl au, reflexul Moro, acele mișcări involuntare ale manutelor și picioarelor, în urmă căruia bebelușii se sperie și se trezesc de îndată. Totodată, ține bebelușul în poziția corectă, pe spate, în timp ce doarme. Siguranță la somn primează înainte de toate.

În al doilea rând, săculețul First Sleep oferă confort termic, sacul de dormit ajută la menținerea temperaturii corpului constanța, iar bebelușul nu mai este deranjat de fluctuațiile de temperatura, mai ales în a două parte a nopții, spre dimineață. Atenție! Evitați supraîncălzirea copilului – nu este necesară acoperirea bebelușului și nici îmbrăcarea lui în prea multe straturi atunci când folosiți acest sac.

Un alt beneficiu este legat de confortul emoțional, nou-născuții poartă memoria senzorială a protecției din pântecul mamei. Sacul de dormit swaddle recrează această senzație și îl ajută să se relaxeze mai ușor la adormire, imediat ce se simte introdus complet înăuntru. Mai mult, folosirea acestui săculeț poate reduce durata crizelor de plâns foarte des întâlnite în primele 3 luni ( purple crying ), bebelușul fiind într-un mediu cald și asemănător mediului din burtică, cu care el este obișnuit. 

Nu ne putem aștepta că acest sac de dormit să facă minuni, așteptările trebuie să fie realiste pentru că nu toți bebelușii se liniștesc și adorm repede când sunt puși în săculeț. Însă, perseverență este cheia succesului, iar dacă lucrăm și la un mediu de somn optim, le oferim bebelușilor o rutină liniștitoare, somnul se poate îmbunătăți semnificativ în timp.

First Sleep este ideal pentru bebelușii de la 0 la 3 luni ( 2.5-6 kg ) și pentru o lungime de 62 cm. Îl puteți achiziționa de pe site-ul www.kidsdecor.ro și va ofer cu mare drag și un cod de reducere de 15% permanent pe site: ZENBABYSLEEP15

Ce aș dori să mai știți este că acest săculeț poate fi utilizat până când bebelușul da primele semne de rostogolire. De obicei, asta se poate întâmplă oricând după 8 săptămâni, cei mai mulți bebeluși deprind această mișcare în jurul vârstei de 3-4 luni. Acesta este momentul în care facem tranziția către săculețul cu mâneci detașabile, și le scoatem mânuțele pe rând sau la sacul de dormit clasic, cu bretele, în care bebelușul are mânuțele libere și libertate de mișcare. Urmează faza a două a saculetului First Sleep, fiți pe faza! ☺

Liber la somn și nopți liniștite va doresc! 

ZenBabySleep by Diana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *