About Main Thumb
Despre mine:

În spatele acestui site, sunt eu, Diana Rațiu, mama Anastasiei. Încep cu asta, pentru că de aici a plecat toată povestea mea despre și cu somn, maternitatea merită să fie la loc de cinste, întrucât a deschis multe uși: ușa spre a mă cunoaște mai bine, spre o viață nouă, spre o carieră nouă și spre o dragoste infinită pentru copilul meu, căruia îi doresc tot binele din lume.
În urmă cu 3 ani, a început un capitol nou în viața mea, rolul de mama avea să dirijeze tot timpul și mintea mea, lucrurile deja aveau cu totul altă formă, iar prioritățile se schimbau pe zi ce trece. Era frumos, dar greu, era liniștitor, dar epuizant, era o adrenalină inexplicabilă, dar lipsa somnului, în special noaptea, era năucitoare. Asta m-a pus pe gânduri, nu pentru mine, cât pentru ea, și așa am înțeles tot mai bine agitația, energia debordantă și adormirile grele și ziua și noaptea.
Anastasia nu a fost bebelușul care mânca și dormea mult, din contra, provocările cu somnul au fost extrem de mari, iar eu, împreună cu soțul meu, nu am reușit să le gestionăm așa cum ne-am fi dorit. De ce? Pentru că nu aveam instrucțiuni de “utilizare” pentru bebelușul nostru, ne lipsea informația, pentru că nu ne-a povestit nimeni despre cum ar trebui să abordăm somnul. Normalitatea în ochii multora - a neonatologului, pediatrului, medicului de familie, altor părinți - este să nu dormi și să te consolezi cu ideea că viață cu bebeluș spune adio nopților cu somn legat. Foarte greșit, dar și eu am crezut în asta 5-6 luni, când soarele a venit până la urmă și pe stradă noastră, yei!
Cele 8 treziri nocturne și cele 2-3 somnuri din zi de 30-40 de minute la 5 luni ale Anastasiei, m-au pus cu burta pe carte. Totul a pornit de la cartea “Somn sănătos pentru un copil fericit” scrisă de Marc Weissbluth, lectură care a aprins beculeț cu beculeț până am zis STOP și am considerat că normalitatea altora nu este și normalitatea mea, cu atât mai mult când vine vorba de SOMN. Simțeam că există soluții, doar că trebuie să le caut și să rezonez cu ele.
Zis și făcut.
Am ales să dormim, am ales să punem cap la cap piesele de puzzle și am apelat în același timp la un consultant în somnul copiilor. Cărțile și internetul m-au ajutat să îmi dau seama unde greșesc, însă, ce a făcut diferența a fost părerea avizată a unui specialist în somn, ce a știut să îmi explice de unde vin provocările, ce trebuie să schimbăm și cum putem face asta.
De aici avea să vină pofta mea pentru somn, obsesia mea pe termen lung și dorința de a ajuta, de a vă ajuta și pe voi, mămici și tătici de pretutindeni, care nu reușiți să vă bucurați de maternitate, de părinteala, așa cum ar trebui.
Mie, SOMNUL, mi-a redat bucuria maternității și m-a făcut să înțeleg ce contează cu adevărat: să pot să ofer timp de calitate copilului meu! Și, ca să poți face și tu asta, trebuie să fii tu în echilibru cu tine, să fii bine și odihnit. Doar așa poți avea forța și energia necesară să fii acolo pentru bebelușul tău, și pentru asta sunt eu aici, să te ascult, să te înțeleg, să te ajut și să te îndrum să pui bazele unei fundații sănătoase de somn încă din ziua 1.

De ce am ales consultanță în somn?

Și eu sunt părinte, sunt mama și am fost acolo unde ești și tu acum. Aș fi strigat în gură mare, să mă audă toți părinții, în momentul în care am reușit să dorm mai mult de 3 ore legate pe noapte și să văd cum somnul fetiței mele se îmbunătățește cu ajutorul meu. Da, și tu îți poți ajuta bebelușul să doarmă mai bine și pentru asta sunt aici, că să te îndrum pe drumul unui somn bun și de calitate!
A fi consultant de somn este o carieră plină de satisfacții, dar și de provocări. Nu există două zile sau doi bebeluși la fel! Somnul unui copil poate fi influențat de nutriție, de schimbările din mediul lui, de ceea ce implementează părintele, de asocierile pe care le deprinde în timp, de schimbarea preferințelor personale și multe altele. Dacă ești un părinte care se chinuie să înțeleagă somnul copilului sau, îți pot spune doar cât de usuratoare pot fi zilele tale odată ce vei înțelege tiparele copilului tău, stilul de somn și vei crea un plan de somn care funcționează pe termen lung.
Îmi place enorm ceea ce fac, sunt o persoană care a lucrat dintotdeauna cu oamenii, practic cu mare plăcere această meserie și am ales să fiu consultant în somnului copilului pentru că pot să ajut: pe ține, că părinte, și pe copilul tău. Vreau că părinții să știe că nu sunt singuri și că există pași practici pe care îi pot face pentru a-și ajuta copilul și, prin urmare, ei înșiși, să doarmă mai bine! Somnul este o parte vitală a vieții noastre și esențială pentru sănătatea noastră fizică și mentală.
Îmi place să ascult și să îi întâmpin pe părinți acolo unde se împotmolesc, să găsesc soluțîi potrivite când au nevoie și să îi ajut să implementeze obiceiuri bune și sănătoase pentru copilul lor, fără teamă sau anxietate. Este atât de satisfăcător să fac asta și să văd recunoștință din partea fiecărei familii cu care lucrez!
Nu insist niciodată să conving de ce e bună schimbarea uneori, dar îmi doresc enorm că fiecare părinte să treacă prin procesul conștientizării importanței somnului, să aibă acea credință interioară când vine vorba de beneficiile acestuia și să acționeze în consecință.