Despre

Salut! Sunt Diana, fondatorul acestui site dedicat somnului sănătos și odihnitor pentru bebelușul tău. Cu o mare pasiune pentru sănătatea și bunăstarea celor mici, am călătorit prin lumea somnului încă de la nașterea fetiței mele și am învățat în timp cele mai bune practici și abordări. Certificarea în somnului copilului am obținut-o la Family Sleep Institute din SUA, școală care m-a pregătit intens să ofer soluții personalizate, bazate pe știință și practică.

Pentru mine, maternitatea merită să fie la loc de cinste, întrucât a deschis multe uși: ușa spre a mă cunoaște mai bine, spre o viață nouă, spre o carieră nouă și spre o dragoste infinită pentru copilul meu, căruia îi doresc tot binele din lume.
În urmă cu 4 ani, a început un capitol nou în viața mea, rolul de mama avea să dirijeze tot timpul și mintea mea, lucrurile deja aveau cu totul altă formă, iar prioritățile se schimbau pe zi ce trece. Era frumos, dar greu, era liniștitor, dar epuizant, era o adrenalină inexplicabilă, dar lipsa somnului, în special noaptea, era năucitoare. Asta m-a pus pe gânduri, nu pentru mine, cât pentru ea, și așa am înțeles tot mai bine agitația, energia debordantă și adormirile grele și ziua și noaptea.
Anastasia nu a fost bebelușul care mânca și dormea mult, din contra, provocările cu somnul ei au fost extrem de mari, iar eu, împreună cu soțul meu, nu am reușit să le gestionăm așa cum ne-am fi dorit. De ce? Pentru că nu aveam instrucțiuni de “utilizare” pentru bebelușul nostru, ne lipsea informația, pentru că nu ne-a povestit nimeni despre cum ar trebui să abordăm somnul bebelusului.

Normalitatea în ochii multora – a neonatologului, pediatrului, medicului de familie, altor părinți – este să nu dormi și să te consolezi cu ideea că viața cu un bebeluș spune adio nopților cu somn legat. Foarte greșit, dar și eu am crezut în asta 5-6 luni, când soarele a venit până la urmă și pe stradă noastră, yei!
Cele 8 treziri nocturne și cele 2-3 somnuri din zi de 30-40 de minute la 5 luni ale Anastasiei, m-au pus cu burta pe carte. Totul a pornit de la cartea “Somn sănătos pentru un copil fericit” scrisă de Marc Weissbluth, lectură care a aprins beculeț cu beculeț până am zis STOP și am considerat că normalitatea altora nu este și normalitatea mea, cu atât mai mult când vine vorba de SOMN. Simțeam că există soluții, doar că trebuie să le caut și să rezonez cu ele.
Zis și făcut.
Am ales să dormim, am ales să punem cap la cap piesele de puzzle și am apelat în același timp la un consultant în somnul bebelusului. Cărțile și internetul m-au ajutat să îmi dau seama unde greșesc, însă, ce a făcut diferența a fost părerea avizată a unui specialist în somn, ce a știut să îmi explice de unde vin provocările, ce trebuie să schimbăm și cum putem face asta.
De aici avea să vină pofta mea pentru somn, obsesia mea pe termen lung și dorința de a ajuta, de a vă ajuta și pe voi, mămici și tătici de pretutindeni, care nu reușiți să vă bucurați de maternitate, de părinteala, așa cum ar trebui.
Mie, SOMNUL, mi-a redat bucuria maternității și m-a făcut să înțeleg ce contează cu adevărat: să pot să ofer timp de calitate copilului meu! Și, ca să poți face și tu asta, trebuie să fii tu în echilibru cu tine, să fii bine și odihnit. Doar așa poți avea forța și energia necesară să fii acolo pentru bebelușul tău, și pentru asta sunt eu aici, să te ascult, să te înțeleg, să te ajut și să te îndrum să pui bazele unei fundații sănătoase de somn încă din ziua 1.